Darwin - Jumping Crocodile

En trevlig grej jag och Julia gjorde när vi var i Australien uppe i Darwin var att åka på Krokodilsafari. Istället för att åka till ett zoo och se instängda (vilket vi har ofriviligt gjort, fyfan säger jag bara på det) Så såg vi vilda, precis där dom hör hemma! Och eftersom det kryllar av dom i Darwin att man inte ens kan bada vid stränderna, så kände vi att vi måste få se dom. Vi bokade en utflykt "Jumping crocodile" och fick åka bil till Adelade River, vi satte oss i en båt med lite galler på sidorna och flöt ut på floden. Den känslan att sätta sig i den båten var lite skräckblandad förtjusning.
 
Där berättade våran guide lite fakta om just krokodiler, bland annat sa han att hade någon av oss ramlat i, hade vi varit döda. Dom dödar allt i sin väg, även sin egen art. Eftersom dom inte kan tugga så tar dom ett fast grepp med tänderna och kör den kända dödsrullningen som dränker offret som samtidigt slits och krossas isär som gör att krokodilen sedan kan svälja det helt sen. Dom Lever i både salt och sötvatten och kan bli upp till ca 80år gammla, så länge inte en större krokodil hinner äta upp dom såklart. Det måste vara det värsta djuret alltså. Man märkte verkligen på dom hur äckligt sluga dom är. Guiden tog fram kött på en pinne och lockade fram krokodilerna så att dom hoppade upp och fångade bytet. När man fick se dom hoppa upp så såg man hur stora dom är. Helt sjukt. När vi var där hade vi tur att få se en riktigt stor på ca 4-5meter. 
 
Om ni någon gång skulle befinna er i Norr om Australien där krockodilerna lever, så ska ni garanterat åka och kolla på dom, i det vilda såklart! Så man får se deras riktiga natur. Det är ju ändå ett djur som överlevt bra många år innan vi äns fanns. Jag rekomenderar om ni vill va lite rädda men som ändå är en chill utflykt att göra. 
 
-Iphonebilder 2017 Australien Darwin
 
Resor | |
Upp