Första praktikdagen

Idag började praktiken på Hilton, vi kom dit vid 9 tiden och där vi fick börja med att skirva under lite papper på spanska, så har egentligen ingen anning om vad jag skriver på men jag litar på våran mentor. Sedan visade hon oss runt lite på hotellet och gav oss arbetskläder för morgon dagen. Hotellet är väldigt stort och kommer bli svårt att hitta i början på alla våningar. Vi byter om på våning -2 och äter, kommer in och lämnar hotellet på våning SS och jobbar på våning 0 & ibland på våning 4. Efter det blev vi lämnade på frukost och bufféserveringen, dom som var där va snälla och visade vad man skulle göra och det gick fint, det ända som inte var så kul var att dom pratar spanska med varandra och det förstår jag ingenting av, Jennie uppfattar några ord men dom pratar för fort för att man ska hinna förstå. För övrigt gick det bra. En skillnad från hemma i Sverige var att man kände sig mer välkommen och som en i gänget på direkten, på lunchen så sätter alla sig brevid varandra och det spelar ingen roll vem som sitter där uttan man bara fyller på brevid den som sitter, receptionister,The Vibe personal, barpersonal och vi från frukosten, alla är ett gäng. Det är så trevligt. Sen slutade vi runt 3 tiden, och då var det att åka till shoppingcentret med Johan för att köpa finare skor, för våra träningsskor dög inte att jobba i. Så jag hoppas att vi inte får för ont i fötterna och skoskav nu med dom nya skorna. Efter det drog vi direkt till stranden i ca 1 timme. Nu sitter vi här och har nyss käkat, och nu ska vi typ sova för att palla med morgondagen.
 
 
Praktik Barcelona 2015 | | Kommentera |

Barcelona dag 3

Idag tog vi metron själva tilll Catalunya för att möta upp våran lärare Johan och hans kompis. Efter det tog dom med oss till San Sadurni med tåg, det var väldigt fin utsikt. Tågresan tog ca 50minuter innan vi var framme till vingården vi besökte. När vi väntade på den guidade turen så fick vi smaka på en rosa frukt som johan hade köpt igår på marknaden. Efter det började turen så då fick vi kolla på hur man gör Cava så det börjar på Freixenet med en faktafilm på 10min innan vi fick gå ner i marken till där dom lagrar all cava. Vi fick se det gamla och det nya sättet att tillverka cavan. Vid ett tiden tog vi tåget tillbaka hem till lägenheten för en snabb måltid innan vi drog till stranden med metron själva. Vi har även träffat många snälla människor idag som bara pratar spanska, dom försökte hjälpa oss när vi inte kom ut ur tågstationen och det löste sig som tur var, och på stranden gick de förbi några och fråga om vi ville ha deras parasoll på stranden, Tack till alla dom :D  imorgon börjar praktiken..
 
fakta:
Cava är ett mousserande vin från regionen Penedes i Katalonien, ca 10 mil från Barcelona. Freixenet med sin anrika historia erbjuder konsumenten alltifrån torrt, halvtorr till söt Cava, även rosé, att avnjuta vid festligare tillfällen, den tillverkas enligt Champagne-metoden, dvs på samma sätt som i Champagne, med en andra jäsning på flaska. Druvorna är raktigenom spanska sorter, ( macabeo-parrellada-xarel lo).
 
vita ben jag vet
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Praktik Barcelona 2015 | | En kommentar |

Barcelona dag 2

Idag gick vi upp och gjorde lite frukost, sen vid 12 tiden mötte vi upp våran lärare Johan för att åka metro till La Rambla där vi gick runt och kolla lite på stället, jätte mycket människor och härlig stämning. Vi vart bjudna på varsin smoothie. Efter det åkte vi till en restaurang där vi träffade några av Johans kompisar som bor här i Barcelona, på restaurangen käkade vi tapas (smårätter) som tex bröd med tomat,kroketter,korv,jalapeno osvosv, och en jättegod efterrätt. Sen visade dom oss stranden där vi fick gå runt en liten stund innan det var dags att ta bussen tillbaka till La Rambla och sedan metron hem till lägenheten. Till kvällsmat käka vi den godaste Vattenmelonan på länge. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Praktik Barcelona 2015 | | En kommentar |
Upp